Drahá, nebo levná?

Tenhle post možná bude trochu kontroverzní, ale… nemůžeme si pomoct.

Pojďme se bavit o ceně. O ceně Osmičky.

Někteří se k ní vyjadřují v komentářích na naše reklamy. Ti ostřejší píší, že jsme se „asi posrali“ nebo že „nám naprosto jebe,“ ti slušnější prostě jenom spočítají, že za tu cenu si koupí v tesku pět nejlevnějších energeťáků. Na první dobrou zkrátka Osmička na spoustu lidí působí jako drahá věc.

No a my? My s tím ale vůbec nesouhlasíme. Vlastně si myslíme, že by klidně mohla stát ještě víc a pořád by byla levná. Jo, uvědomujeme si, že to zní obrovsky namyšleně. Ale i přesto si nemůžeme odpustit jedno přirovnání - přijde vám porsche za půlmega drahé? A co fabia?

To, že je Osmička nápoj v plechovce ještě vůbec neznamená, že hraje stejnou ligu jako nápoj s 32mg syntetického kofeinu a hromadou cukru. Každou z osmi funkčních složek jsme použili v nejlepší kvalitě, kterou jsme dokázali najít, ale hlavně - v množství, které dává smysl a které je samo o sobě skutečně funkční. Vezměte si třeba citikolin. Kilo stojí bezmála patnáct tisíc, v každé plechovce je 250mg - to jsou skoro čtyři koruny na jednu plechovku. Jenom jedna funkční složka z osmi. Za stejné peníze za které někteří dokážou vyrobit „energeťák“ i s plechovkou a dopravou - ale to fakt není stejná věc, sorry.

Jasně, kdybychom šli po ceně a jenom chtěli, aby to vypadalo dobře na papíře, tak bychom tam všeho dali třetinu, měli poloviční náklady a prodávali levnějc - ale my chtěli produkt, za který se můžeme stoprocentně postavit. Máme pocit, že pak se ten „marketing“ dělá trošku jednodušeji. Až na tu cenu teda, tu musíme vysvětlovat víc.

Mimochodem, reakce na cenu dostáváme od lidí, kteří Osmičku nikdy neměli a jenom se podívali kolik stojí. Ti, kdo ji vyzkoušeli už se k ceně v naprosté většině případů vůbec nevyjadřují - a pokud jo, tak pozitivně.

„Ušetří hromadu peněz v rámci investic do koksu.“

P.S.: Pokud jdete čistě po ceně a nějakém nakopnutí, nejlevnější variantou je asi čistý syntetický kofein - to stojí fakt pár korun. Jenom pozor na dávkování. Ale jestli budete mít stejnej pocit jako tenhle náš zákazník, to negarantujeme…

„Když jsem si dal poprvé osmičku, měl jsem dost odhodlání a snad i chuti řešit i problémy, které normálně odkládám a nechce se mi do nich. Nebylo to o geniálních nápadech, ale o vnitřní síle a chuti úkoly řešit. Bylo to něco nečekaného a neuvěřitelného!“

Zpět na blog